Rakott krumpli

Ahogy a tészta, a krumpli is minden mennyiségben és formában készülhet a családnak. Igazából nagy szerencsém van, mert mind az öten mindenevők vagyunk! 🙂

Rakott krumpli

Hozzávalók:

3 db közepes Krumpli személyenként

2 fej Vöröshagyma

1 db Tojás személyenként

2 gerezd Fokhagyma

Kolbász, Kolozsvári szalonna ízlés szerint

Olaj

Só, Bors, Ételízesítő

2 doboz Tejföl

Reszelt sajt

rakottkrumpli

Elkészítése:

Felteszem főni a tojásokat, közben előkészítem a hozzávalókat. A krumplit megpucolom és vékony karikákra vágom. A vöröshagymát szintén karikákra vágom, a kolbászt felkarikázom, a szalonnát szeletekre vágom. Amikor a tojások keményre főttek, megpucolom és karikákra vágom.

Egy nagyobb tálba olajat teszek, beleteszem ízlés szerint a sót, borsot, ételízesítőt és az apróra vágott fokhagymát. Jól összekeverem majd megforgatom benne a felkarikázott krumplit. Addig keverem, amíg teljesen átjárja a fűszeres olaj a krumplikat.

Ezután nagyobb jénaiba vagy tepsibe rétegezem a krumplit, hagymát, tojást, kolbászt. A tetejére teszem a szalonnát. Alufóliával lefedem és előmelegített sütőben megsütöm. Amikor már megpuhult a krumpli ráöntöm az ételízesítővel és reszelt sajttal elkevert tejfölt és pár percre visszateszem a sütőbe. Figylejük, hogy ne égjen meg a tejföl.

Savanyúsággal fogyasztjuk.

Kategória: Egytálétel, Konyha | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?