Héjában sült krumpli

Ha délelőtt kertészkedünk, vagy takarítok, vagy egyszerűen csak a családdal szeretném inkább tölteni az időt, mint a konyhában, egyszerű ételt készítek. A héjában sült krumplinál nincs is egyszerűbb.

Héjában sült krumpli

Hozzávalók:

3-4 közepes szem Krumpli személyenként

Szalonna, Kolbász, Sajt, Vaj, Hagyma, Savanyúság

hejabankrumpli

Elkészítése:

Előmelegített sütőbe teszem a sütő rácsára a megmosott krumplikat. Kb. 1 óra alatt készre sütöm. Amikor mind átsült mély műanyag edénybe szedem a forró krumplikat és a kezemről meglocsolom vízzel, majd konyharuhával pár percre lefedem. A pára kicsit feldobja a héját és még forrón (konyharuhát a kezemre terítve) meghámozom.

Szalonnát, kolbászt, sajtot, vajat és savanyúságot tálalok mellé.

Kategória: Egytálétel, Konyha | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?