Ha délelőtt kertészkedünk, vagy takarítok, vagy egyszerűen csak a családdal szeretném inkább tölteni az időt, mint a konyhában, egyszerű ételt készítek. A héjában sült krumplinál nincs is egyszerűbb.
Héjában sült krumpli
Hozzávalók: 3-4 közepes szem Krumpli személyenként Szalonna, Kolbász, Sajt, Vaj, Hagyma, Savanyúság |
Elkészítése:
Előmelegített sütőbe teszem a sütő rácsára a megmosott krumplikat. Kb. 1 óra alatt készre sütöm. Amikor mind átsült mély műanyag edénybe szedem a forró krumplikat és a kezemről meglocsolom vízzel, majd konyharuhával pár percre lefedem. A pára kicsit feldobja a héját és még forrón (konyharuhát a kezemre terítve) meghámozom.
Szalonnát, kolbászt, sajtot, vajat és savanyúságot tálalok mellé.