Ahogy a tészta, a krumpli is minden mennyiségben és formában készülhet a családnak. Igazából nagy szerencsém van, mert mind az öten mindenevők vagyunk! 🙂
Rakott krumpli
Hozzávalók: 3 db közepes Krumpli személyenként 2 fej Vöröshagyma 1 db Tojás személyenként 2 gerezd Fokhagyma Kolbász, Kolozsvári szalonna ízlés szerint Olaj Só, Bors, Ételízesítő 2 doboz Tejföl Reszelt sajt |
Elkészítése:
Felteszem főni a tojásokat, közben előkészítem a hozzávalókat. A krumplit megpucolom és vékony karikákra vágom. A vöröshagymát szintén karikákra vágom, a kolbászt felkarikázom, a szalonnát szeletekre vágom. Amikor a tojások keményre főttek, megpucolom és karikákra vágom.
Egy nagyobb tálba olajat teszek, beleteszem ízlés szerint a sót, borsot, ételízesítőt és az apróra vágott fokhagymát. Jól összekeverem majd megforgatom benne a felkarikázott krumplit. Addig keverem, amíg teljesen átjárja a fűszeres olaj a krumplikat.
Ezután nagyobb jénaiba vagy tepsibe rétegezem a krumplit, hagymát, tojást, kolbászt. A tetejére teszem a szalonnát. Alufóliával lefedem és előmelegített sütőben megsütöm. Amikor már megpuhult a krumpli ráöntöm az ételízesítővel és reszelt sajttal elkevert tejfölt és pár percre visszateszem a sütőbe. Figylejük, hogy ne égjen meg a tejföl.
Savanyúsággal fogyasztjuk.