Tejberizs

Ma csak egy könnyű ebédet készítek, mert estefelé nyársalni fogunk a szüleimmel. Ezért gyümölcsleves és tejberizs kerül ma az asztalra. A tejberizs egy nagyon egyszerű étel, amit gyümölccsel, lekvárral, kakaóval, mazsolával ízesíthetünk, de ez az alapja a rizskóknak is.

Tejberizs

Hozzávalók:

1/2 kg rizs

1/2 liter víz

5 dkg Margarin

Tej

Cukor

Vaníliás cukor

tejberizs

 

Elkészítése:

A rizst feltesszük a vízben főni. Amikor már megszívta magát beletesszük a margarint és elkezdjük hozzáadagolni a tejet. Vigyázzunk, hogy le ne égjen, kevergessük. A tejet a szerint pótoljuk rajta, hogy mennyire szeretjük szárazon vagy „mancsosan”. Beletesszük a vaníliás cukrot és ízlés szerint a cukrot. Készre főzzük. Gyümölcsöt, kakaót stb. teszünk hozzá, kedvünk szerint.

Ha hűlés közben vagy később száraz lesz, tejjel felöntjük és elkeverjük.

Fincsi!

Kategória: Édességek, desszertek, Konyha | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?