Gyümölcsleves

Mivel még tart a meggyszezon, így a mindannyiunk által imádott gyümölcslevest ma kizárólag meggyből készítem. Nem csak az íze fantasztikus, de a sötétbordó meggyszemek látványa is remek.

Gyümölcsleves

Hozzávalók:

30-35 dkg gyümölcs

Cukor

1-2 csomag vaníliás pudingpor (főzős!)

2 dl főzőtejszín

Szegfűszeg és/vagy fahéj (egy kellemetlen gyermekkori emlékem miatt nem bírom a fahéj ízét, így ez nálunk kimarad)

1 csomag vaníliás cukor

gyumolcsleves

Elkészítése:

A megtisztított, kimagozott gyümölcsöket kb. 2 liter vízbe tesszük a szegfűszeggel/fahéjjal. Felforraljuk. A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd folytonos keverés mellett a leveshez öntjük. Cukorral, vaníliás cukorral ízlés szerint ízesítjük és készre főzzük.

A mosogatótálcába tesszük a levessel teli fazekat és hideg vizet folyatunk köré. A vizet többször ellenőrizzük, és cseréljük mindig hidegre, hogy hamarabb hűlljön ki a leves (ezt a legnehezebb kivárni… 🙂 ).

Jó étvágyat hozzá!

Kategória: Konyha, Levesek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?