Ma csak egy könnyű ebédet készítek, mert estefelé nyársalni fogunk a szüleimmel. Ezért gyümölcsleves és tejberizs kerül ma az asztalra. A tejberizs egy nagyon egyszerű étel, amit gyümölccsel, lekvárral, kakaóval, mazsolával ízesíthetünk, de ez az alapja a rizskóknak is.
Tejberizs Hozzávalók: 1/2 kg rizs 1/2 liter víz 5 dkg Margarin Tej Cukor Vaníliás cukor |
Elkészítése:
A rizst feltesszük a vízben főni. Amikor már megszívta magát beletesszük a margarint és elkezdjük hozzáadagolni a tejet. Vigyázzunk, hogy le ne égjen, kevergessük. A tejet a szerint pótoljuk rajta, hogy mennyire szeretjük szárazon vagy „mancsosan”. Beletesszük a vaníliás cukrot és ízlés szerint a cukrot. Készre főzzük. Gyümölcsöt, kakaót stb. teszünk hozzá, kedvünk szerint.
Ha hűlés közben vagy később száraz lesz, tejjel felöntjük és elkeverjük.
Fincsi!