Rántotta

Ugyan nem egy könnyű vacsora, de nálunk a kedvencek közé tartozik a régi klasszikus: a rántotta. Ez a párom egyik specialitása, mindig ő készíti. Amit még a nagypapájától tanult: nem keverni, hajtogatni.

Rántotta

Hozzávalók:

2-3 Tojás fejenként

1 kisebb fej Vöröshagyma

1 teáskanál Margarin

Reszelt sajt (ízlés szerinti mennyiségben)

Só, Bors, Édes pirospaprika

Esetleg virsli, kolbász, szalonna

rantotta

Elkészítése:

A margarint serbenyőben megolvasztjuk, beletesszük az apróra vágott hagymát. Amíg a hagyma üveges lesz, egy tálban felverjük a tojásokat, sóval, borssal, édes pirospaprikával fűszerezzük, belekeverjük a reszelt sajtot és a virslit. Az üveges hagymára öntjük a kikevert tojásokat és lassú tűzön hagyjuk, hogy az alja elkezdjen megszilárdulni. Nem kevergetjük, hanem a széléről a közebe felé „tologatjuk” a masszát. Ügyeljünk, hogy ne égjen le. Amikor már kezd összeállni, a szélesebb fajta fakanállal elkezdjük nagyobb darabokban áthajtogatni. Így a tojás réteges lesz.

Paradicsommal, savanyúsággal isteni vacsora. Ne felejtsünk el kenyeret vagy egyéb pékárut fogyasztani hozzá, mert egy kicsit nehéz a gyomornak.

Kategória: Egytálétel, Konyha | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?