Frankfurti leves

Meleg van. Ilyenkor az ember leginkább hideg, könnyű ebédre vágyik, így az egyik kedvenc párosítás készül ma: Frankfurti leves és palacsinta.

Frankfurti leves

Hozzávalók:

1 fej kelkáposzta

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

2-3 db burgonya

Virsli

Tejföl

Kömény, Majoranna, Vegeta, Só, Bors

A rántáshoz:

Olaj

Liszt

Pirospaprika (édes)

frankfurti

Elkészítése:

Kis olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd a szintén apróra vágott kelkáposztát rátesszük és felöntjük vízzel. Beletesszük a köményt, majorannát, vegetát, sót és borsot (mindet ízlés szerinti adagban). Felkockázzuk a burgonyát és ezt is hozzá tesszük. Amikor a burgonya már majdnem puhára főtt, elkészítjük a rántást és hozzáadjuk a leveshez. Ha biztosra akarunk menni, hogy ne legyen csomós, az elkészült rántáshoz tegyünk a leves forró levéből és gyorsan keverjük el, majd folytonos keverés mellett öntsük a leveshez. Én ezután teszem bele a felkarikázott virsliket, mert mire ezek megfőnek, kész is a leves. Tálaláskor tegyük hozzá a tejfölt. Hidegen és melegen is egyaránt isteni.

Kategória: Konyha, Levesek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?