Ugyan nem egy könnyű vacsora, de nálunk a kedvencek közé tartozik a régi klasszikus: a rántotta. Ez a párom egyik specialitása, mindig ő készíti. Amit még a nagypapájától tanult: nem keverni, hajtogatni.
Rántotta
Hozzávalók: 2-3 Tojás fejenként 1 kisebb fej Vöröshagyma 1 teáskanál Margarin Reszelt sajt (ízlés szerinti mennyiségben) Só, Bors, Édes pirospaprika Esetleg virsli, kolbász, szalonna |
Elkészítése:
A margarint serbenyőben megolvasztjuk, beletesszük az apróra vágott hagymát. Amíg a hagyma üveges lesz, egy tálban felverjük a tojásokat, sóval, borssal, édes pirospaprikával fűszerezzük, belekeverjük a reszelt sajtot és a virslit. Az üveges hagymára öntjük a kikevert tojásokat és lassú tűzön hagyjuk, hogy az alja elkezdjen megszilárdulni. Nem kevergetjük, hanem a széléről a közebe felé „tologatjuk” a masszát. Ügyeljünk, hogy ne égjen le. Amikor már kezd összeállni, a szélesebb fajta fakanállal elkezdjük nagyobb darabokban áthajtogatni. Így a tojás réteges lesz.
Paradicsommal, savanyúsággal isteni vacsora. Ne felejtsünk el kenyeret vagy egyéb pékárut fogyasztani hozzá, mert egy kicsit nehéz a gyomornak.