Hozzávalók: 25 dkg liszt 3 tojás 3 dl tej 1 evőkanál porcukor Vaj Szódavíz Só |
Elkészítése:
A tojásokat elkeverjük a porcukorral, egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel. Annyi szódavizet adunk hozzá, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapjunk. A masszát legalább fél órát pihentetjük, majd serpenyőben vajon kisütjük a palacsinták mindkét oldalát. Ízlés szerint megtöltjük lekvárral, túróval vagy nutelával. Ha sós tölteléket teszünk bele, a tésztából értelem szerűen kihagyjuk a porcukrot.
Remek alkalom a palacsinta készítés arra, hogy együtt főzzünk a gyerekekkel, hiszen megtölteni és feltekerni ők is tudják és nagyon élvezik. Igaz, az én lányaimon általában több töltelék van, mint magában a palacsintában! 🙂