Mivel még tart a meggyszezon, így a mindannyiunk által imádott gyümölcslevest ma kizárólag meggyből készítem. Nem csak az íze fantasztikus, de a sötétbordó meggyszemek látványa is remek.
Gyümölcsleves Hozzávalók: 30-35 dkg gyümölcs Cukor 1-2 csomag vaníliás pudingpor (főzős!) 2 dl főzőtejszín Szegfűszeg és/vagy fahéj (egy kellemetlen gyermekkori emlékem miatt nem bírom a fahéj ízét, így ez nálunk kimarad) 1 csomag vaníliás cukor |
Elkészítése:
A megtisztított, kimagozott gyümölcsöket kb. 2 liter vízbe tesszük a szegfűszeggel/fahéjjal. Felforraljuk. A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd folytonos keverés mellett a leveshez öntjük. Cukorral, vaníliás cukorral ízlés szerint ízesítjük és készre főzzük.
A mosogatótálcába tesszük a levessel teli fazekat és hideg vizet folyatunk köré. A vizet többször ellenőrizzük, és cseréljük mindig hidegre, hogy hamarabb hűlljön ki a leves (ezt a legnehezebb kivárni… 🙂 ).
Jó étvágyat hozzá!