Meleg van. Ilyenkor az ember leginkább hideg, könnyű ebédre vágyik, így az egyik kedvenc párosítás készül ma: Frankfurti leves és palacsinta.
Frankfurti leves Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2-3 db burgonya Virsli Tejföl Kömény, Majoranna, Vegeta, Só, Bors A rántáshoz: Olaj Liszt Pirospaprika (édes) |
Elkészítése:
Kis olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd a szintén apróra vágott kelkáposztát rátesszük és felöntjük vízzel. Beletesszük a köményt, majorannát, vegetát, sót és borsot (mindet ízlés szerinti adagban). Felkockázzuk a burgonyát és ezt is hozzá tesszük. Amikor a burgonya már majdnem puhára főtt, elkészítjük a rántást és hozzáadjuk a leveshez. Ha biztosra akarunk menni, hogy ne legyen csomós, az elkészült rántáshoz tegyünk a leves forró levéből és gyorsan keverjük el, majd folytonos keverés mellett öntsük a leveshez. Én ezután teszem bele a felkarikázott virsliket, mert mire ezek megfőnek, kész is a leves. Tálaláskor tegyük hozzá a tejfölt. Hidegen és melegen is egyaránt isteni.