Zöldbab főzelék

Bármikor, bármilyen főzelék jöhet nálunk! Kicsik-nagyok kedvencei mind.

Zöldbab főzelék

Hozzávalók:

1 kg Zöldbab

1 gerezd Fokhagyma

2 dl Tejföl

1 evőkanál Liszt

Olaj

Ételízesítő

1/2 Citrom leve

zoldbabfozelek

Elkészítése:

A zöldbabot megmossuk, a végeit levágjuk és kb. 2 cm hosszú darabokra vagdossuk. Kevés olajra tesszük a zöldséget, fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a fokhagymát is (lehet gerezdben, de apróra vágva is, ki-hogy szereti). A vizet pótoljuk rajta, puhára főzzük.

Amikor már puha a zöldbab, behabarjuk. Rottyan egyet, megkóstoljuk és még fűszerezzük ha szükséges. Ha kész van, mehet bele a 1/2 citrom leve, ettől nagyon pikáns és frissítő lesz (ez természetesen el is hagyható).

Főtt tojással, rántottával, tükörtojással, sült hússal, fasírttal isteni!

Kategória: Főzelékek, Konyha | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?