Töltött cukkini

Hatalmas méretű cukkinik termettek a kertünkben az idén. Szerencsére az egész család nagyon kedveli, főleg töltve. A töltelékhez felhasználhatjuk a megmaradt darált húst, kolbászt, szalonnát, szalámit, szinte bármit amit a hűtőben találunk. Sajtszósszal szoktam a tölteléket elkeverni.

A cukkinit félbevágom, a magokat kiveszem. A két fél cukkinit sóval, borssal, ételízesítővel megszórom, majd előmelegített sütőben félkészre párolom alufólia alatt.

Amíg a cukkini párolódik, elkészítem a tölteléket. Kevés olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd beletesszük a töltelék alapanyagait, fűszerezzük és kicsit megpároljuk. Hozzáadunk reszelt sajtot és egy kevés tejet vagy tejszínt, annyit, hogy híg szósz legyen. Amikor már félig átpárolódott a cukkini, beleteszem az elkészített tölteléket és alufólia nélkül készre sütöm. A reszelt sajttal még visszateszem a sütőbe annyi időre, amíg a sajt ráolvad.

Ha elkészült, kivesszük a sütőből és letakarva kb. 10-15 percet hűlni hagyjuk, ezután már tudjuk szeletelni.

cukkini
Kategória: Egytálétel, Konyha | A közvetlen link.