Tökfőzelék

Szintén kedvenc főzelék itthon a tökfőzelék. Sült hússal, tojással, fasírttal nagyon finom.

Tökfőzelék

Hozzávalók:

1 kg Gyalult tök

1 kis fej Vöröshagyma

Kapor

2 dl Tejföl

2 evőkanál Liszt

Só, cukor, ételízesítő

Ecet/citromlé

tokfozelek

Elkészítése:

A gyalult tököt megsózzuk, ráöntünk egy kevés ecetet (vagy citromlevet) és kb. 10-15 percet állni hagyjuk.

Világos rántást készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a kaprot, majd a kinyomkodott tököt. Néhány percig dinszteljük folytonos kevergetés mellett, majd felöntjük vízzel, csomómentesre keverjük és főzzük. Amikor a tök puhára főtt, belekeverjük a tejfölt és egy kis cukrot.

Egyet rottyan és már kész is. Isteni finom!

Kategória: Főzelékek, Konyha | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?