Szintén kedvenc főzelék itthon a tökfőzelék. Sült hússal, tojással, fasírttal nagyon finom.
TökfőzelékHozzávalók: 1 kg Gyalult tök 1 kis fej Vöröshagyma Kapor 2 dl Tejföl 2 evőkanál Liszt Só, cukor, ételízesítő Ecet/citromlé |
Elkészítése:
A gyalult tököt megsózzuk, ráöntünk egy kevés ecetet (vagy citromlevet) és kb. 10-15 percet állni hagyjuk.
Világos rántást készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a kaprot, majd a kinyomkodott tököt. Néhány percig dinszteljük folytonos kevergetés mellett, majd felöntjük vízzel, csomómentesre keverjük és főzzük. Amikor a tök puhára főtt, belekeverjük a tejfölt és egy kis cukrot.
Egyet rottyan és már kész is. Isteni finom!