Tárkonyos csirkeragu leves

Nem vagyunk nagy leves evők, de ez a kellemesen könnyű leves bármikor jöhet. 🙂

Tárkonyos csirkeragu leves

Hozzávalók:

1/2 kg Csirkehús

1 fej Vöröshagyma

1 gerezd Fokhagyma

Sárgarépa, Fehérrépa, Burgonya

1 teáskanál szárított Tárkony

3 dl Főzőtejszín

Olaj, Só, Bors

tarkonyos

Elkészítése:

A csirkehúst felkockázzuk, a zöldségeket felkarikázzuk, felaprítjuk, a hagymát apróra vágjuk. Olajon a hagymát üvegesre pároljuk, rátesszük a csirkehúst és addig dinszteljük, amíg fehér nem lesz. Rátesszük a felaprított zöldséget és pároljuk még a hússal együtt. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levet szeretnénk a levesünknek. Hozzáadjuk a fűszereket, készre főzzük. Amikor a hús már puha, hozzáöntjük a tejszínt és kb. 1 percig még főzzük.

Tejszín nélkül is kitűnő! Borsót, gombát tehetünk bele, ízlés szerint.

Kategória: Konyha, Levesek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?