Nem vagyunk nagy leves evők, de ez a kellemesen könnyű leves bármikor jöhet. 🙂
Tárkonyos csirkeragu leves
Hozzávalók: 1/2 kg Csirkehús 1 fej Vöröshagyma 1 gerezd Fokhagyma Sárgarépa, Fehérrépa, Burgonya 1 teáskanál szárított Tárkony 3 dl Főzőtejszín Olaj, Só, Bors |
Elkészítése:
A csirkehúst felkockázzuk, a zöldségeket felkarikázzuk, felaprítjuk, a hagymát apróra vágjuk. Olajon a hagymát üvegesre pároljuk, rátesszük a csirkehúst és addig dinszteljük, amíg fehér nem lesz. Rátesszük a felaprított zöldséget és pároljuk még a hússal együtt. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levet szeretnénk a levesünknek. Hozzáadjuk a fűszereket, készre főzzük. Amikor a hús már puha, hozzáöntjük a tejszínt és kb. 1 percig még főzzük.
Tejszín nélkül is kitűnő! Borsót, gombát tehetünk bele, ízlés szerint.