Tápiókapuding

Diétázom. Meghalok valami édességért.

TÁPIÓKAPUDING

Hozzávalók:

100 gr tápiókagyöngy

2,5 dl víz

1 vaníliarúd v. vanília aroma

5 dl tej (növényi v. állati)

7,5 ml folyékony édesítőszer

gyümölcs

diétás lekvár

tapioka

Elkészítése:

Egy nagyobb lábasban beáztatjuk a tápiókagyöngyöket a vízben és beletesszük a vaníliarúd magjait v. az aromát. Jó lenne, ha előző este beáztatnánk, de fél óra alatt is megszívja magát a gyöngy.

Ha már megszívta magát a tápióka, felöntjük tejjel és közepes lángon folyamatos kevergetés mellett főzni kezdjük. Amikor puding állaga lesz levesszük a tűzről, elkeverjük benne az édesítőszert, a vaníliarudat pedig kivesszük belőle.

Poharakba rétegezzük a gyümölccsel.

Ha előző este elkészítettük, hűtőben tároljuk fogyasztásig. Az ízek jobban összeérnek.

Kategória: Diétás édességek, desszertek, Édességek, desszertek, Konyha | A közvetlen link.