Diétázom. Meghalok valami édességért.
TÁPIÓKAPUDING
Hozzávalók: 100 gr tápiókagyöngy 2,5 dl víz 1 vaníliarúd v. vanília aroma 5 dl tej (növényi v. állati) 7,5 ml folyékony édesítőszer gyümölcs diétás lekvár |
Elkészítése:
Egy nagyobb lábasban beáztatjuk a tápiókagyöngyöket a vízben és beletesszük a vaníliarúd magjait v. az aromát. Jó lenne, ha előző este beáztatnánk, de fél óra alatt is megszívja magát a gyöngy.
Ha már megszívta magát a tápióka, felöntjük tejjel és közepes lángon folyamatos kevergetés mellett főzni kezdjük. Amikor puding állaga lesz levesszük a tűzről, elkeverjük benne az édesítőszert, a vaníliarudat pedig kivesszük belőle.
Poharakba rétegezzük a gyümölccsel.
Ha előző este elkészítettük, hűtőben tároljuk fogyasztásig. Az ízek jobban összeérnek.