A tejberizst is nagyon kedveljük, de a rizskók azért mégis más. 🙂
RizskókHozzávalók: 1/2 kg Rizs 1 l Tej 2 dl Víz 25 dkg Margarin 5 db Tojás 2 csomag Vaníliás cukor 7 evőkanál Cukor Mazsola Citrom reszelt héja Lekvár |
Elkészítése:
A rizst a vizes tejben megfőzzük. Ha megfőtt, hűlni hagyjuk.
Közben a tojások sárgáját, a margarint, 4 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot kikeverjük. Ezt a masszát összekeverjük a rizzsel, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal.
A tojások fehérjéből és a maradék cukorból habot verünk, majd óvatosan a rizshez keverjük.
Margarinnal kikent tepsibe öntjük a masszát és 180C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
Lekvárral, gyümölccsel tálaljuk.