Rizskók

A tejberizst is nagyon kedveljük, de a rizskók azért mégis más. 🙂

Rizskók

Hozzávalók:

1/2 kg Rizs

1 l Tej

2 dl Víz

25 dkg Margarin

5 db Tojás

2 csomag Vaníliás cukor

7 evőkanál Cukor

Mazsola

Citrom reszelt héja

Lekvár

rizskok

Elkészítése:

A rizst a vizes tejben megfőzzük. Ha megfőtt, hűlni hagyjuk.

Közben a tojások sárgáját, a margarint, 4 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot kikeverjük. Ezt a masszát összekeverjük a rizzsel, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal.

A tojások fehérjéből és a maradék cukorból habot verünk, majd óvatosan a rizshez keverjük.

Margarinnal kikent tepsibe öntjük a masszát és 180C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.

Lekvárral, gyümölccsel tálaljuk.

Kategória: Édességek, desszertek, Konyha | A közvetlen link.