Tartalmas levest készíthetünk a pulyka nyakából, nem is beszélve arról, hogy elég sok főtt husi is jut róla mindenkinek.
Pulyka nyak leves
Hozzávalók: Pulyka nyak Sárgarépa, Fehér répa, Krumpli 1 fej Vöröshagyma 2 gerezd Fokhagyma 1 szem Paradicsom 1 db Édes fehér Paprika Só, Bors, Ételízesítő Csiga tészta |
Elkészítése:
Annyi hideg vízben, amennyi levet a levesnek szeretnénk feltesszük főni a pulyka nyakat. Közben előkészítjük a zöldségeket. A sárgarépát és a fehér répát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Pár szem krumplit meghámozunk és felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A paradicsomot és a paprikát megmossuk, a paprikának kivágjuk a csumáját a magokkal együtt. Ha korábban elkészülünk a zöldségek előkészítésével, mint ahogy a hús megfőne, tegyük őket hideg vízbe, így nem barnulnak meg.
Amikor a hús már majdnem puhára főtt, beletesszük a zöldéseket és a fűszereket.
Amíg a leves készül, megfőzzük a tésztát. Meleg vízbe egy kis olajat és ételízesítőt teszünk, majd ha a víz felforr, beletesszük a tésztát és az utasítása szerinti ideig főzzük újraforrástól számítva. Természetesen közben leellenőrizzük az állagát, mert ha túlfő, akkor elveszíti az élvezeti értékét.