Pulyka nyak leves

Tartalmas levest készíthetünk a pulyka nyakából, nem is beszélve arról, hogy elég sok főtt husi is jut róla mindenkinek.

Pulyka nyak leves

Hozzávalók:

Pulyka nyak

Sárgarépa, Fehér répa, Krumpli

1 fej Vöröshagyma

2 gerezd Fokhagyma

1 szem Paradicsom

1 db Édes fehér Paprika

Só, Bors, Ételízesítő

Csiga tészta

husleves

Elkészítése:

Annyi hideg vízben, amennyi levet a levesnek szeretnénk feltesszük főni a pulyka nyakat. Közben előkészítjük a zöldségeket. A sárgarépát és a fehér répát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Pár szem krumplit meghámozunk és felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A paradicsomot és a paprikát megmossuk, a paprikának kivágjuk a csumáját a magokkal együtt. Ha korábban elkészülünk a zöldségek előkészítésével, mint ahogy a hús megfőne, tegyük őket hideg vízbe, így nem barnulnak meg.

Amikor a hús már majdnem puhára főtt, beletesszük a zöldéseket és a fűszereket.

Amíg a leves készül, megfőzzük a tésztát. Meleg vízbe egy kis olajat és ételízesítőt teszünk, majd ha a víz felforr, beletesszük a tésztát és az utasítása szerinti ideig főzzük újraforrástól számítva. Természetesen közben leellenőrizzük az állagát, mert ha túlfő, akkor elveszíti az élvezeti értékét.

Kategória: Konyha, Levesek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?