A puding bármikor beválik. Akár desszertként ebéd után, akár egy fincsi uzsonnának jó választás. Mindig a klasszikus, főzős pudingot választom, mert szerintem ez az igazi.
PudingHozzávalók: 1 csomag Főzős pudingpor 1/2 l tej 4 evőkanál cukor Gyümölcs, színes cukor, mazsola, reszelt csoki 🙂 |
Elkészítése:
A 1/2 liter tejből egy keveset kis tálba öntünk, a többit feltesszük melegedni.
A hideg tejben a pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük.
Amikor a tej többi része felmelegedett (vigyázzunk rá, mert hamar leég és kifut), levesszük a tűzről és belekeverjük a hideg tejben elkevert pudingot. Összekeverjük és visszatesszük a tűzre. Folytonos keverés mellett forraljuk addig, amíg be nem sűrűsödik.
Tálkákba adagoljuk, díszítjük. Amikor már kihűlt, betesszük a hűtőbe fogyasztásig.
Több ízesítésű pudingot is önthetünk egymásra, köztük gyümölccsel, a tetején színes cukorkával. A gyerekek szeretik felfedezni az ízeket és a „rejtett” finomságokat.