Puding

A puding bármikor beválik. Akár desszertként ebéd után, akár egy fincsi uzsonnának jó választás. Mindig a klasszikus, főzős pudingot választom, mert szerintem ez az igazi.

Puding

Hozzávalók:

1 csomag Főzős pudingpor

1/2 l tej

4 evőkanál cukor

Gyümölcs, színes cukor, mazsola, reszelt csoki 🙂

puding

Elkészítése:

A 1/2 liter tejből egy keveset kis tálba öntünk, a többit feltesszük melegedni.

A hideg tejben a pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük.

Amikor a tej többi része felmelegedett (vigyázzunk rá, mert hamar leég és kifut), levesszük a tűzről és belekeverjük a hideg tejben elkevert pudingot. Összekeverjük és visszatesszük a tűzre. Folytonos keverés mellett forraljuk addig, amíg be nem sűrűsödik.

Tálkákba adagoljuk, díszítjük. Amikor már kihűlt, betesszük a hűtőbe fogyasztásig.

Több ízesítésű pudingot is önthetünk egymásra, köztük gyümölccsel, a tetején színes cukorkával. A gyerekek szeretik felfedezni az ízeket és a „rejtett” finomságokat.

Kategória: Édességek, desszertek, Konyha | A közvetlen link.