Kelkáposzta főzelék

Mi imádjuk!

KELKÁPOSZTA FŐZELÉK

Hozzávalók:

1 fej kelkáposzta

3-4 szem krumpli

1 paradicsom

1 paprika

bors

ételízesítő

köménymag

fokhagyma

szódabikarbóna

A rántáshoz:

olaj

liszt

kelkaposzta

Elkészítése:

A kelkáposztát megmossuk, eltávolítjuk a külső, sérült leveleket és a torzsáját. A megmaradt szép leveleket alaposan megmossuk és apróra vagdossuk.

Feltesszük főni annyi vízben, ami éppen elfedi. Már most hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát, a szódabikarbónát, a megmosott paradicsomot és paprikát (egészben, kicsit bevágva,  a paprikát természetesen kimagozva; csak az íze kedvéért). Amikor már majdnem megfőtt, belekockázzuk a krumplit is.

Amikor megfőtt minden, berántjuk. Még rottyan egyet és már kész is.

Melegen, hidegen, langyosan… bárhogy nagyon finom!

Kategória: Főzelékek, Konyha | A közvetlen link.