Mi imádjuk!
KELKÁPOSZTA FŐZELÉK
Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta 3-4 szem krumpli 1 paradicsom 1 paprika só bors ételízesítő köménymag fokhagyma szódabikarbóna A rántáshoz: olaj liszt |
Elkészítése:
A kelkáposztát megmossuk, eltávolítjuk a külső, sérült leveleket és a torzsáját. A megmaradt szép leveleket alaposan megmossuk és apróra vagdossuk.
Feltesszük főni annyi vízben, ami éppen elfedi. Már most hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát, a szódabikarbónát, a megmosott paradicsomot és paprikát (egészben, kicsit bevágva, a paprikát természetesen kimagozva; csak az íze kedvéért). Amikor már majdnem megfőtt, belekockázzuk a krumplit is.
Amikor megfőtt minden, berántjuk. Még rottyan egyet és már kész is.
Melegen, hidegen, langyosan… bárhogy nagyon finom!