A sütés nélküli édességek legjobbika! Nagylányom kedvenc sütije. Enni és készíteni is szereti – szerencsére 🙂
EMELETES ÉLVEZET
Hozzávalók: 1. réteg: 25 dkg darált háztartási keksz 5 dkg Rama margarin 5 dkg porcukor 1 dl tej 2. réteg: 20 dkg túró 2 evőkanál porcukor 2 dl tejszín 1 csomag vaníliás cukor 3. réteg: 2 csomag főzés nélküli vaníliás krémpor 5 dl tej 1 csomag vaníliás cukor 4. réteg: 2 dl tejszín 5 dkg porcukor A tetejére: 5 dkg reszelt csokoládé |
Elkészítése:
A darált kekszet összegyúrjuk a cukorral, a margarinnal és a tejjel, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát.
A túrót villával összetörjük, majd hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot és a habbá vert tejszínt. Az egészet a kekszrétegre simítjuk.
A vaníliás krémport a tejjel kemény krémmé verjük.
Ezt a túrókrém réteg tetejére simítjuk. A tejszínt felverjük a porcukorral és a vaníliás krém tetejére kenjük. A végén meghintjük reszelt csokival, vagy tortadíszítővel.
Hűtőben tároljuk tálalásig.