Emeletes élvezet

A sütés nélküli édességek legjobbika! Nagylányom kedvenc sütije. Enni és készíteni is szereti – szerencsére 🙂

EMELETES ÉLVEZET

Hozzávalók:

1. réteg:

25 dkg darált háztartási keksz

5 dkg Rama margarin

5 dkg porcukor

1 dl tej

2. réteg:

20 dkg túró

2 evőkanál porcukor

2 dl tejszín

1 csomag vaníliás cukor

3. réteg:

2 csomag főzés nélküli vaníliás krémpor

5 dl tej

1 csomag vaníliás cukor

4. réteg:

2 dl tejszín

5 dkg porcukor

A tetejére:

5 dkg reszelt csokoládé

emeletes

Elkészítése:

A darált kekszet összegyúrjuk a cukorral, a margarinnal és a tejjel, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát.

A túrót villával összetörjük, majd hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot és a habbá vert tejszínt. Az egészet a kekszrétegre simítjuk.

A vaníliás krémport a tejjel kemény krémmé verjük.

Ezt a túrókrém réteg tetejére simítjuk. A tejszínt felverjük a porcukorral és a vaníliás krém tetejére kenjük. A végén meghintjük reszelt csokival, vagy tortadíszítővel.

Hűtőben tároljuk tálalásig.

Kategória: Édességek, desszertek, Konyha | A közvetlen link.