Csirkepörkölt

Naná, hogy mindenki szereti!

CSIRKEPÖRKÖLT

Hozzávalók:

csirkecomb

hagyma

bors

ételízesítő

babérlevél

fokhagyma

édes pirospaprika

tejföl

liszt

Tészta vagy nokedli

csirkeporkolt

Elkészítése:

A hagymát felkockázzuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a megmosott csirkecombokat, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Befűszerezzük, majd fedő alatt főni hagyjuk. Ha szükséges, pótoljuk rajta a vizet. Főzés közben ügyeljünk arra, hogy ne fakanállal keverjük, hanem a lábas fülénél fogva „megrázzuk”, mert keverés közben a hús leválik a csontról.

Amikor a hús már megfőtt, a lisztből és a tejfölből habarást készítünk.

Közben a tésztát kifőzzük vagy a nokedlit elkészítjük.

Kategória: Konyha, Pörköltek | A közvetlen link.