Mindannyian tudjuk, hogy amikor sütit készül készíteni az ember, nem mindig jut idő az alapos előkészületre. Magasan van a mérleg, eltűnt a recept (bár gondolom, a nálam rendesebb háziasszonyoknál ilyen nem is fordulhat elő).
Szóval én szeretem azokat a sütiket, amiknek a receptjét fejben lehet tartani 🙂 Ilyen az örök klasszikus, ezer arcú Bögrés (csészés) süti.
BögrésHozzávalók: 2 bögre Finom liszt 1 bögre Cukor 1 db Tojás 1 csomag Sütőpor 1 bögre Tej 1/2 bögre Napraforgó olaj Gyümölcs, dió, kakaó |
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a tejet és az olajat. Simára keverjük fakanállal.
Ha kakaós tésztát akarunk készíteni, keserű kakaóport szórunk a masszába és ezzel is jól elkeverjük.
Egy tepsit kiolajozunk és kilisztezünk. Beleöntjük a masszát. A tetejére szórhatunk gyümölcsöt vagy diót.
180C-on tűpróbáig sütjük.
Ha kész, felszeleteljük és cukorral meghintjük.
Ennyi az egész!
Én ezt a receptet használom a muffin készítéséhez is.