Bögrés

Mindannyian tudjuk, hogy amikor sütit készül készíteni az ember, nem mindig jut idő az alapos előkészületre. Magasan van a mérleg, eltűnt a recept (bár gondolom, a nálam rendesebb háziasszonyoknál ilyen nem is fordulhat elő).

Szóval én szeretem azokat a sütiket, amiknek a receptjét fejben lehet tartani 🙂 Ilyen az örök klasszikus, ezer arcú Bögrés (csészés) süti.

Bögrés

Hozzávalók:

2 bögre Finom liszt

1 bögre Cukor

1 db Tojás

1 csomag Sütőpor

1 bögre Tej

1/2 bögre Napraforgó olaj

Gyümölcs, dió, kakaó

bogres

Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a tejet és az olajat. Simára keverjük fakanállal.

Ha kakaós tésztát akarunk készíteni, keserű kakaóport szórunk a masszába és ezzel is jól elkeverjük.

Egy tepsit kiolajozunk és kilisztezünk. Beleöntjük a masszát. A tetejére szórhatunk gyümölcsöt vagy diót.

180C-on tűpróbáig sütjük.

Ha kész, felszeleteljük és cukorral meghintjük.

Ennyi az egész!

Én ezt a receptet használom a muffin készítéséhez is.

Kategória: Édességek, desszertek, Konyha | A közvetlen link.