A nudli elkészítése nem nagy dolog, pár perc alatt elkészül. De ha valaki nem akar vele bajlódni, mirelit nudlit is vehet, ezzel az amúgy is gyors étel még gyorsabban elkészül. De ha valakinek a nokedli készítés jobban megy, azzal is készíthető.
Juhtúrós, szalonnás nudli tejföllelHozzávalók: Nudlihoz: 1 kg hámozott Krumpli 250 g Rétesliszt 1 db Tojás 2 csipet Só Oliva olaj Többi hozzávaló: Császárszalonna 1/2 kg Juhtúró (vagy tehén túró) 2 dl Tejföl Reszelt sajt Só, bors, ételízesítő |
Elkészítése:
Nudlié:
A krumplit kockára vágjuk és megfőzzük. A vizet leöntjük róla és krumplinyomón átnyomjuk. Hagyjuk hűlni.
Ha kézmelegre hűlt rászórjuk a lisztet, a sót, a közepére ütjük a tojást és fakanállal egyneműre keverjük. Nem kell dagasztani!
A tésztából lisztezett deszkán vastag rudakat sodrunk (kb. 1,5 cm átmérőjűeket). Közben egy nagy lábasban vizet forralunk.
A rudakat vágódeszkán késsel eldarabuljuk, majd a kis darabokat lesodorjuk a lisztezett táblára. Nem kell formázni, a lesodrással egy kicsit átalakulnak 🙂
Több részletben kifőzzük a nudlikat (forrástól számítva 1-2 perc).
Egy szűrőlapáttal szűrőtálba szedjük a kifőtt nudlikat és állni hagyjuk. Nem kell leöblíteni és nem szabad rázogatni. A lecsepegett dunlit átszedjük egy tálba és oliva olajjal (vagy olvasztott vajjal) meglocsoljuk.
A továbbiak…
Amikor a nudli kész, a szalonnát felkockázzuk és egy lábasban megpirítjuk. Ha nem enged elég zsiradékot, tegyünk alá egy kis olajat. Amikor kész a szalonna, összekeverjüka nudlival, a túróval és megsózzuk.
A tejfölt összekeverjük reszelt sajttal és ételízesítővel.
A sóval és az ételízesítővel óvatosan bánjunk, mert ha juhtúrót használunk, az elég sós és a szalonna is lehet sós. Így több fázisban is kóstoljuk meg az ételt, nehogy túl sós legyen.
A szalonnával összekevert nudlit jénai tálba tesszük, a tetejére öntjük a sajtos-ételízesítős tejfölt.
180C-on készre sütjük.
Finom ropogós lesz a teteje.