Ananászos élvezet

A lányom nevezte el így. 🙂 Anyósom által hozott recept: egy kis közel-keleti íz.

ANANÁSZOS ÉLVEZET

Hozzávalók:

2 ananász konzerv (kockázott)

2 egész tojás

2 bögre liszt

1 bögre cukor

1 csapott evőkanál szódabikarbóna

ananasz

Elkészítése:

Az ananász levéből 1/2 bögrével félreteszünk.

Az ananászt a maradék lével együtt nagy tálba öntjük és a robotgép gyümölcsaprítójával kisebb darabokra aprítjuk. Hozzátesszük a két egész tojást (héja nélkül: vicces történet) és tovább aprítjuk.

A lisztet, a szódabikarbónát és a cukrot keverés közben hozzáadagoljuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

Előmelegített sütőben 180°C-on készre sütjük.

Amikor kivettük a sütőből még felszeletelés előtt leöntjük az elkészült süteményt az elején félrerakott ananászlével.

Az állaga egy kicsit érdekes, másabb, mint amit megszoktunk, de az íze remek.

Kategória: Édességek, desszertek, Konyha | A közvetlen link.