A lányom nevezte el így. 🙂 Anyósom által hozott recept: egy kis közel-keleti íz.
ANANÁSZOS ÉLVEZET
Hozzávalók: 2 ananász konzerv (kockázott) 2 egész tojás 2 bögre liszt 1 bögre cukor 1 csapott evőkanál szódabikarbóna |
Elkészítése:
Az ananász levéből 1/2 bögrével félreteszünk.
Az ananászt a maradék lével együtt nagy tálba öntjük és a robotgép gyümölcsaprítójával kisebb darabokra aprítjuk. Hozzátesszük a két egész tojást (héja nélkül: vicces történet) és tovább aprítjuk.
A lisztet, a szódabikarbónát és a cukrot keverés közben hozzáadagoljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben 180°C-on készre sütjük.
Amikor kivettük a sütőből még felszeletelés előtt leöntjük az elkészült süteményt az elején félrerakott ananászlével.
Az állaga egy kicsit érdekes, másabb, mint amit megszoktunk, de az íze remek.