Bármikor, bármilyen főzelék jöhet nálunk! Kicsik-nagyok kedvencei mind.
Zöldbab főzelékHozzávalók: 1 kg Zöldbab 1 gerezd Fokhagyma 2 dl Tejföl 1 evőkanál Liszt Olaj Só Ételízesítő 1/2 Citrom leve |
Elkészítése:
A zöldbabot megmossuk, a végeit levágjuk és kb. 2 cm hosszú darabokra vagdossuk. Kevés olajra tesszük a zöldséget, fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a fokhagymát is (lehet gerezdben, de apróra vágva is, ki-hogy szereti). A vizet pótoljuk rajta, puhára főzzük.
Amikor már puha a zöldbab, behabarjuk. Rottyan egyet, megkóstoljuk és még fűszerezzük ha szükséges. Ha kész van, mehet bele a 1/2 citrom leve, ettől nagyon pikáns és frissítő lesz (ez természetesen el is hagyható).
Főtt tojással, rántottával, tükörtojással, sült hússal, fasírttal isteni!