Mindannyian nagyon kedveljük a tejbegrízt, de a gyerekek néha Tejbesárgát kérnek. Ez csupán annyit jelent, hogy nem grízt teszek a tejbe, hanem kukorica darát.
Tejbedara
Hozzávalók: 1 liter Tej 5-6 evőkanál Kukorica dara Cukor 1 zacskó Vaníliáscukor |
Elkészítése:
Ugyanúgy készítjük, mint a tejbegrízt, annyi különbséggel, hogy arányaiban kevesebb kukorica darát teszünk a tejbe, mint ha grízt tennénk. Feltesszük a tejet melegedni, amikor már egy kicsit átmelegedett, beleadagoljuk a kukorica darát folyamatos keverés mellett. Figyeljünk arra, hogy híg legyen a „massza”. Hozzáteszünk egy zacskó vaníliás cukrot és ízlés szerint cukrot. Alacsony lángon kevergetés mellett felforraljuk. 2-3 perc lassú forrás után vegyük le a tűzről. Néha keverjük át, hogy ne álljon egybe. Hűlés közben tovább dagad. Ha jobban besűrűsödik, mint szerettük volna, tej hozzákeverésével higithatjuk.
Kakaóval, lekvárral fogyasszuk.