Tejbedara

Mindannyian nagyon kedveljük a tejbegrízt, de a gyerekek néha Tejbesárgát kérnek. Ez csupán annyit jelent, hogy nem grízt teszek a tejbe, hanem kukorica darát.

Tejbedara

Hozzávalók:

1 liter Tej

5-6 evőkanál Kukorica dara

Cukor

1 zacskó Vaníliáscukor

tejbesarga

Elkészítése:

Ugyanúgy készítjük, mint a tejbegrízt, annyi különbséggel, hogy arányaiban kevesebb kukorica darát teszünk a tejbe, mint ha grízt tennénk. Feltesszük a tejet melegedni, amikor már egy kicsit átmelegedett, beleadagoljuk a kukorica darát folyamatos keverés mellett. Figyeljünk arra, hogy híg legyen a „massza”. Hozzáteszünk egy zacskó vaníliás cukrot és ízlés szerint cukrot. Alacsony lángon kevergetés mellett felforraljuk. 2-3 perc lassú forrás után vegyük le a tűzről. Néha keverjük át, hogy ne álljon egybe. Hűlés közben tovább dagad. Ha jobban besűrűsödik, mint szerettük volna, tej hozzákeverésével higithatjuk.

Kakaóval, lekvárral fogyasszuk.

Kategória: Édességek, desszertek, Egytálétel, Konyha | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?