Túrós sós rudak

Bár a címben azt írtam, hosszan puha marad ez a süti, tulajdonképpen nincs erről tapasztalatom, mert mindig gyorsan elfogy.

Túrós sós rudak

Hozzávalók:

25 dkg Túró

25 dkg Fehér Liszt

25 dkg Margarin

Tojás sárgája

Reszelt sajt, szezámmag, tökmag ízlés szerint a tetejére

sosturos

Elkészítése:

Összedolgozzuk a hozzávalókat. Megkóstoljuk és a sót ízlés szerint adjuk hozzá. Elkeverjük a tésztával.

Lisztezett deszkán kb. 1/2 cm vastagra nyújtjuk. Megkenjük a tojás sárgájával és megszórjuk reszelt sajttal, vagy köménymaggal, vagy szezámmaggal, vagy tökmaggal; ízlés szerint.

Kb. 5 cm hosszú és 1 cm széles csíkokra vágjuk és kivajazott tepsibe tesszük.

180C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Kell ennél egyszerűbb sörkorcsolya?

Kategória: Konyha, Sós sütemények | A közvetlen link.