Bár a címben azt írtam, hosszan puha marad ez a süti, tulajdonképpen nincs erről tapasztalatom, mert mindig gyorsan elfogy.
Túrós sós rudakHozzávalók: 25 dkg Túró 25 dkg Fehér Liszt 25 dkg Margarin Tojás sárgája Só Reszelt sajt, szezámmag, tökmag ízlés szerint a tetejére |
Elkészítése:
Összedolgozzuk a hozzávalókat. Megkóstoljuk és a sót ízlés szerint adjuk hozzá. Elkeverjük a tésztával.
Lisztezett deszkán kb. 1/2 cm vastagra nyújtjuk. Megkenjük a tojás sárgájával és megszórjuk reszelt sajttal, vagy köménymaggal, vagy szezámmaggal, vagy tökmaggal; ízlés szerint.
Kb. 5 cm hosszú és 1 cm széles csíkokra vágjuk és kivajazott tepsibe tesszük.
180C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Kell ennél egyszerűbb sörkorcsolya?