Sült hús tejszínes gombaszósszal és párolt zöldséggel

A sült hús krumplival vagy zöldséggel minden háztartás gyakori étele. De miért legyen mindig egyforma? Különböző szószokkal remekül feldobható az étel.

Sült hús tejszínes gombaszósszal és párolt zöldséggel

Hozzávalók (5 személyre):

10-12 szelet hús (marha, csirke, disznó, bármi 🙂 )

Só, bors, ételízesítő, fokhagyma

Olaj

Párolt zöldséghez:

Vegyes zöldség

Vaj

Só, oregánó

Tejszínes gombaszószhoz:

40 dkg Gomba

1/2 l Főzőtejszín

1 kis fej Vöröshagyma

Ételízesítő

Liszt

gombaszosz

Elkészítése:

Sült húsé:

Olajba belekeverjük a fűszereket és a fokhagymát. A fűszeres olajba beletesszük a hússzeleteket és hagyjuk, hogy átjárja ez a lé.

Alufóliával letakart tepsiben addig pároljuk, amíg megpuhul, majd levesszük róla az alufóliát és így sütjük addig, amíg pirosra nem sül.

Párolt zöldségé:

kb. 10 dkg vajat megolvasztunk majd az összeválogatott zöldségeket beletesszük, ízlés szerint fűszerezzük és puhára pároljuk.

Tejszínes gombaszószé:

Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, majd rátesszük az apróra vágott gombát. Befűszerezzük és puhára pároljuk.

Amikor már megpuhult a gomba, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejszínt. Jól összekeverjük. Hogy ne legyen nagyon folyós, lisztet szitálunk bele. Ezt nagyon apró adagokban, folytonos keverés mellett (a legjobb habverővel keverni) adjuk a tejszínes gombához, amíg el nem érjük a kívánt sűrűséget.

A párolt zöldséget és a gombaszószt akkor elég elkészíteni, amikor a hús már megsült. De addig ne vegyük ki a sütőből a húst, amíg a zöldség és a szósz el nem készül. 10 perc alatt készül el a zöldség és a szósz, így a hús nem fog kiszáradni a meleg sütőben.

Azonnal tálalhatjuk.

Kategória: Konyha, Mártások, szószok | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?