A sült hús krumplival vagy zöldséggel minden háztartás gyakori étele. De miért legyen mindig egyforma? Különböző szószokkal remekül feldobható az étel.
Sült hús tejszínes gombaszósszal és párolt zöldséggelHozzávalók (5 személyre): 10-12 szelet hús (marha, csirke, disznó, bármi 🙂 ) Só, bors, ételízesítő, fokhagyma Olaj Párolt zöldséghez: Vegyes zöldség Vaj Só, oregánó Tejszínes gombaszószhoz: 40 dkg Gomba 1/2 l Főzőtejszín 1 kis fej Vöröshagyma Ételízesítő Liszt |
Elkészítése:
Sült húsé:
Olajba belekeverjük a fűszereket és a fokhagymát. A fűszeres olajba beletesszük a hússzeleteket és hagyjuk, hogy átjárja ez a lé.
Alufóliával letakart tepsiben addig pároljuk, amíg megpuhul, majd levesszük róla az alufóliát és így sütjük addig, amíg pirosra nem sül.
Párolt zöldségé:
kb. 10 dkg vajat megolvasztunk majd az összeválogatott zöldségeket beletesszük, ízlés szerint fűszerezzük és puhára pároljuk.
Tejszínes gombaszószé:
Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, majd rátesszük az apróra vágott gombát. Befűszerezzük és puhára pároljuk.
Amikor már megpuhult a gomba, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejszínt. Jól összekeverjük. Hogy ne legyen nagyon folyós, lisztet szitálunk bele. Ezt nagyon apró adagokban, folytonos keverés mellett (a legjobb habverővel keverni) adjuk a tejszínes gombához, amíg el nem érjük a kívánt sűrűséget.
A párolt zöldséget és a gombaszószt akkor elég elkészíteni, amikor a hús már megsült. De addig ne vegyük ki a sütőből a húst, amíg a zöldség és a szósz el nem készül. 10 perc alatt készül el a zöldség és a szósz, így a hús nem fog kiszáradni a meleg sütőben.
Azonnal tálalhatjuk.