A sertés pörköltet több körettel is elkészíthetjük. Krumplival, nokedlival vagy csak fehér kenyérrel is finom. Mi nagyon szeretjük csicseri borsóval.
Sertés pörkölt csicseri borsóvalHozzávalók: 1,5 kg Sertés comb 0,5 kg Csicseri borsó 1 nagy fej Vöröshagyma Só, bors, ételízesítő 1 db kis Sürített paradicsom konzerv 2 evőkanál Liszt 2 teáskanál Szódabikarbóna (a csicseri borsó áztatásához) |
Elkészítése:
A csicseri borsót – ha szárított – előző este szódabikarbónás vízbe tesszük és a másnapi főzésig áztatjuk (elég puffasztós, ezért tanácsos a szódabikarbóna az áztatóvízbe). Ha konzervet tudunk venni, azzal nincs teendőnk.
Olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Rátesszük a kockára vágott sertéshúst és a fűszereket, fokhagymát. Addig pároljuk, amíg minden oldala fehér lesz.
A beáztatott csicseri borsót egyből hozzátesszük a befehéredett húshoz, majd felöntjük vízzel és többször pótolva a vizet készre főzzük.
Amikor a hús és a csicseri borsó is megfőtt, egy kis tálban a sűrített paradicsomot és a lisztet csomó mentesre keverjük (esetleg tehetünk hozzá a pörökölt levéből), majd folytonos keverés mellett besűrűsítjük vele a pörköltet.
Csemege uborka vagy cékla nagyon finom mellé!