Sertés pörkölt csicseri borsóval

A sertés pörköltet több körettel is elkészíthetjük. Krumplival, nokedlival vagy csak fehér kenyérrel is finom. Mi nagyon szeretjük csicseri borsóval.

Sertés pörkölt csicseri borsóval

Hozzávalók:

1,5 kg Sertés comb

0,5 kg Csicseri borsó

1 nagy fej Vöröshagyma

Só, bors, ételízesítő

1 db kis Sürített paradicsom konzerv

2 evőkanál Liszt

2 teáskanál Szódabikarbóna (a csicseri borsó áztatásához)

csicseris

Elkészítése:

A csicseri borsót – ha szárított – előző este szódabikarbónás vízbe tesszük és a másnapi főzésig áztatjuk (elég puffasztós, ezért tanácsos a szódabikarbóna az áztatóvízbe). Ha konzervet tudunk venni, azzal nincs teendőnk.

Olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Rátesszük a kockára vágott sertéshúst és a fűszereket, fokhagymát. Addig pároljuk, amíg minden oldala fehér lesz.

A beáztatott csicseri borsót egyből hozzátesszük a befehéredett húshoz, majd felöntjük vízzel és többször pótolva a vizet készre főzzük.

Amikor a hús és a csicseri borsó is megfőtt, egy kis tálban a sűrített paradicsomot és a lisztet csomó mentesre keverjük (esetleg tehetünk hozzá a pörökölt levéből), majd folytonos keverés mellett besűrűsítjük vele a pörköltet.

Csemege uborka vagy cékla nagyon finom mellé!

Kategória: Konyha, Pörköltek | A közvetlen link.