Marhapörkölt

A „Mit főzzek holnap?” kérdésre sokszor elhangzik a Marhapörit válasz 🙂

Marhapörkölt

Hozzávalók:

1,5 kg Marhahús (lábszár)

1 nagy fej Vöröshagyma

2 gerezd Fokhagyma

2-3 Babérlevél

1 csipet Kömény (őrölt vagy egész ízlés szerint)

1 kis konzerv Sűrített paradicsom

2 evőkanál Liszt

Só, bors, pirospaprika, ételízesítő, majorana

Olaj

1/2 kg kockára vágott Krumpli

marhaporkolt

Elkészítése:

Az olajon a felkockázott hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst és addig pároljuk míg minden oldala kifehéredik. Hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát és a babérlevelet.

Felöntjük vízzel (éppen ellepje), majd forrás közben pótoljuk rajta a vizet. A marhát tovább kell főzni, így mindenképpen szánjunk rá időt.

Amikor hús már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és együtt főzzük tovább. Így a krumpli is átveszi a fűszeres lé ízét.

Amikor megfőtt a hús és a krumpli, a sűrített paradicsomot összekeverem a liszttel és folytonos kevergetés mellett beleteszem a pörköltbe. Így sűrűbb levet kapunk és a gyerekek szívesebben megeszik, mint hív lével. De aki hígabban szereti, ez a lépés elhagyható.

Savanyúsággal tálaljuk.

Kategória: Konyha, Pörköltek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?