Lasagne

A paradicsom a favoritok közé tartozik a családomban. Hogy ne mindig bolognaiként készüljön lasagneba is remek.

Paradicsomos Lasagne

Hozzávalók:

1/2 kg darál Hús

5 nagy Paradicsom

1 nagy zacskó Lasagne tészta (de lebbencs tészta is remek)

1 nagy fej Vöröshagyma

2 gerezd apróra vágott (vagy zúzott) Fokhagyma

Só, bors, ételízesítő, oregánó

Olaj

Reszelt sajt

lasagne

SPENÓTOS LASAGNE

Hozzávalók:

1 kg spenót

2 gerezd fokhagyma

2 zascskó Carbonara por

olaj

só, bors, ételízesítő

lasagne_k

Elkészítése:

Olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd rátesszük a darált húst, a fűszereket, a fokhagymát, a meghámozott és felkockázott paradicsomot.

Készre főzzük.

Nagy jénai tálba elkezdjük rétegekbe rakni a tésztát és a szószt úgy, hogy tésztával kezdjük és szószos réteggel fejezzük be. Ez fontos, mert ha tészta kerül felülre, keményre sül.

200C-ra előmelegített sütőben alufóliával letakarva sütjük. Amikor már majdnem teljesen puha a tészta (villával ellenőrizzük), levesszük az alufóliát és megszórjuk reszelt sajttal úgy, hogy teljesen lefedje a szószt.

Készre sütjük.

Kategória: Konyha, Tésztalételek | A közvetlen link.