Brownie

Akik szeretik a csokit, azok ezt imádni fogják!

Rebeka lányom szülinapi tortának is ezt kéri 🙂

BROWNIE

Hozzávalók:

25 dkg vaj

40 dkg étcsokoládé

20 dkg pecan dió (elhagyható)

50 dkg fehér csokoládé

5 tojás

35 dkg világos barnacukor

1 tk. vanília aroma

25 dkg liszt

brownie

Elkészítése:

Egy lábasban gőz fölött a vajat és az étcsokoládét megolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni. Közben a diót és a fehér csokit apró darabokra vágjuk.

A tojást, cukrot és a vanília aromát világos habbá keverjük (elektromos habverővel). A lehűlt csokiszószt a tojásba fordítjuk, majd belekeverjük a lisztet. Ezután adjuk hozzá a diót és a fehér csoki darabkákat, óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Akkor jó a süti, ha még a közepén nedves a tészta.

Hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük.

Én mascarpone szószt vagy vaníliafagyit szoktam hozzá tálalni. A vanília fagyi főleg akkor jó hozzá, ha még úgy tudjuk tálalni, amikor a süti még meleg.

Isteni finom, nagy kedvenc a családban és a baráti körünkben.

Kategória: Édességek, desszertek, Konyha | A közvetlen link.