Levendulás CP szappan

Első itthon készített szappanom a humanity.hu szappankészítő csomagjával

LEVENDULÁS CP SZAPPAN

Hozzávalók:

olíva pogácsaolaj 25 % (250 gr)
pálmazsír 60 % (600 gr)
kókuszolaj 15 % (150 gr)
hideg víz 0,38 kg
NaOH 135 gr

szappan1

levendula_szappan

Elkészítése:

Az olajakat összeöntjük egy rozsdamentes edénybe és 40C fokra melegítjük.

A vizet pontosan kimérjük és beletesszük a szintén kimért NaOH-t. Hideg vízbe állítjuk az edényt, amiben összekeverjük a vizet és a nátrium-hidroxidot (a biztonsági szabályokat betartva: védőfelszerelés, nem lélegezzük be a gőzt, jól szellőző helyiségben végezzük).

A NaOH-t is lehűtjük 40C fokra, majd az olajba öntjük (soha nem fordítva!) és botmixerrel szalagosra keverjük. Belekeverjük az illóolajat.

Formába öntjük és jól szellőző, száraz helyen tároljuk 24-48 órát. Ezután kivesszük a formából, felszeleteljük és 4-6 hetet érni hagyjuk.

Tapasztalat:

Nem a legjobb recept, kicsit szárít. Saját receptet állítok össze.

Kategória: Kencék, Szappanok | A közvetlen link.