Császármorzsa

Nem is tudom, hogy milyen bevezetőt írjak. Aki már evett császármorzsát, az tudja, hogy micsoda remekmű. Aki még nem, az próbálja ki és mondja meg, hogy mit is lehet írni róla. De inkább készítsük el gyorsan.
CSÁSZÁRMORZSA

Hozzávalók:

20 dkg búzaliszt

20 dkg búzadara

2 egész tojás

2 evőkanál kristálycukor

1 csomag vaníliás cukor

tej

csaszar

Elkészítése:

A hozzávalókat összeöntjük (ezt nem kell máshogy cifrázni) és annyi tejet adunk hozzá, hogy híg tejbegríz állagú legyen. Egy nagyobb teflon lábasban (akár palacsintasütő) egy pici olajat hevítünk, majd beleöntjük a masszát. Magas lángon elkezdjük sütni, de közben folyton keverjük és daraboljuk a masszánkat. Nem kell, hogy valóban morzsa legyen, de darabos legyen a végeredmény. Aranybarnára sütjük és lekvárral tálaljuk.

Kategória: Édességek, desszertek, Konyha | A közvetlen link.