Akik szeretik a csokit, azok ezt imádni fogják!
Rebeka lányom szülinapi tortának is ezt kéri 🙂
BROWNIE
Hozzávalók: 25 dkg vaj 40 dkg étcsokoládé 20 dkg pecan dió (elhagyható) 50 dkg fehér csokoládé 5 tojás 35 dkg világos barnacukor 1 tk. vanília aroma 25 dkg liszt |
Elkészítése:
Egy lábasban gőz fölött a vajat és az étcsokoládét megolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni. Közben a diót és a fehér csokit apró darabokra vágjuk.
A tojást, cukrot és a vanília aromát világos habbá keverjük (elektromos habverővel). A lehűlt csokiszószt a tojásba fordítjuk, majd belekeverjük a lisztet. Ezután adjuk hozzá a diót és a fehér csoki darabkákat, óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Akkor jó a süti, ha még a közepén nedves a tészta.
Hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük.
Én mascarpone szószt vagy vaníliafagyit szoktam hozzá tálalni. A vanília fagyi főleg akkor jó hozzá, ha még úgy tudjuk tálalni, amikor a süti még meleg.
Isteni finom, nagy kedvenc a családban és a baráti körünkben.