A paradicsom a favoritok közé tartozik a családomban. Hogy ne mindig bolognaiként készüljön lasagneba is remek.
Paradicsomos LasagneHozzávalók: 1/2 kg darál Hús 5 nagy Paradicsom 1 nagy zacskó Lasagne tészta (de lebbencs tészta is remek) 1 nagy fej Vöröshagyma 2 gerezd apróra vágott (vagy zúzott) Fokhagyma Só, bors, ételízesítő, oregánó Olaj Reszelt sajt |
|
SPENÓTOS LASAGNEHozzávalók: 1 kg spenót 2 gerezd fokhagyma 2 zascskó Carbonara por olaj só, bors, ételízesítő |
Elkészítése:
Olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd rátesszük a darált húst, a fűszereket, a fokhagymát, a meghámozott és felkockázott paradicsomot.
Készre főzzük.
Nagy jénai tálba elkezdjük rétegekbe rakni a tésztát és a szószt úgy, hogy tésztával kezdjük és szószos réteggel fejezzük be. Ez fontos, mert ha tészta kerül felülre, keményre sül.
200C-ra előmelegített sütőben alufóliával letakarva sütjük. Amikor már majdnem teljesen puha a tészta (villával ellenőrizzük), levesszük az alufóliát és megszórjuk reszelt sajttal úgy, hogy teljesen lefedje a szószt.
Készre sütjük.