Általában nem vagyok a mirelit ételek híve, de a gyorsfagyasztott leveles tésztát gyakran használom. Édes és sós süteményekhez nagyszerű, de vékony csíkokra vágva és a virsli köré tekerve, majd megsütve is isteni finom.
Lekvárral töltött leveles tésztaHozzávalók: 2 zacskó mirelit Leveles tészta Tojás sárgája Olaj Porcukor Lekvár |
Elkészítése:
A tésztát elkészítés előtti éjjel kivesszük a mélyhűtőből és reggelig felolvasztjuk.
Lisztezett nyújtótáblán vékonyra (kb. 2 mm) nyújtjuk, majd kb. 6×6-os négyzetekre vágjuk a tésztát (derelyeszaggatóval vagy pizzavágóval a legegyszerűbb).
A négyzetek széleit tojássárgájával megkenjük. A közepükre lekvár teszünk (a legjobb a sütésálló lekvár), majd félbe hajtjuk a tésztalapokat (de hajtatjuk háromszög alakúra is). A szélei a tojássárgájától ugyan összetapadnak, de érdemes villával lenyomkodni, hogy ne nyíljon szét sütés közben.
Tepsibe sütőpapírt teszünk, erre tesszük batyukat. Ne tegyük őket túl szorosan egymás mellé, mert sülés közben megnőnek. 200C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A kisült batyukat tálba tesszük és rétegenként porcukrozzuk.
Kitűnő és gyors finomság!