Nagy öröm számomra, amikor a nagylányom nekiáll és begyűjti a receptet, bevásárol és nekiáll sütni. Ügyesen megold szinte mindent egyedül. Remélem, nem veszíti el a sütési kedvét továbbra sem… 🙂
Sós Stangli
Hozzávalók: 50 dkg Liszt 25 dkg Margarin 2 dl Tejföl 1 csomag Élesztő Só 1 dl Tej, pici Cukor (az élesztő kelesztéséhez) Tojássárgája, Reszelt sajt a tetejére |
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal és a sóval összemorzsoljuk. Az élesztőt 1 dl tejben (pici cukorral) megkelesztjük. Amikor megkelt összedolgozzuk a már összegyúrt tésztával, majd a tejfölt is beledolgozva meggyúrjuk. 1 órát a hűtőben pihentetjük. „Pihenés” után kb. 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, tojássárgájával megkenjük és megszórjuk reszelt sajttal. 1,5 cm széles és kb. 10 cm hosszú csíkokra vágjuk és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 percig sütjük.