Sós stangli

Nagy öröm számomra, amikor a nagylányom nekiáll és begyűjti a receptet, bevásárol és nekiáll sütni. Ügyesen megold szinte mindent egyedül. Remélem, nem veszíti el a sütési kedvét továbbra sem… 🙂

Sós Stangli

Hozzávalók:

50 dkg Liszt

25 dkg Margarin

2 dl Tejföl

1 csomag Élesztő

1 dl Tej, pici Cukor (az élesztő kelesztéséhez)

Tojássárgája, Reszelt sajt a tetejére

stangli

Elkészítése:

A lisztet a margarinnal és a sóval összemorzsoljuk. Az élesztőt 1 dl tejben (pici cukorral) megkelesztjük. Amikor megkelt összedolgozzuk a már összegyúrt tésztával, majd a tejfölt is beledolgozva meggyúrjuk. 1 órát a hűtőben pihentetjük. „Pihenés” után kb. 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, tojássárgájával megkenjük és megszórjuk reszelt sajttal. 1,5 cm széles és kb. 10 cm hosszú csíkokra vágjuk és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 percig sütjük.

Kategória: Anyukám receptjei, Konyha, Sós sütemények | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?