Zabkeksz

Gyors, ropogós édesség osztálykirándulásra, sulis rendezvényre, vagy csak úgy.

ZABKEKSZ

Hozzávalók kb. 50 darabhoz:

25 dkg zabpehely
17,5 dkg liszt
20 dkg vaj
30 dkg barnacukor
2 db tojás
1 kávéskanál vanília aroma
1 csipet fahéj
15 dkg mazsola v. aszalt gyümölcs
1 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítése:

A vajat a tojásokkal és a cukorral habosra keverjük.

Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és az aromát. Összekeverjük.

Kisebb gombócokat készítünk belőle, amit a tenyerünkkel laposra nyomunk.

180C-ra előmelegített sütőben sütőpapíros tepsiben kisütjük. (kb. 15 perc)

Kategória: Édességek, desszertek, Konyha | A közvetlen link.